Pagina's

zaterdag 30 oktober 2010

Leuke ontmoeting




Gisteren besloten we voor onze wekelijkse boodschappen weer eens in de auto te stappen en naar een Dorpje te rijden voor de boodschappen en om te zien wat je tegenkomt onderweg.

Overal langs de weg stonden kistjes met pompoenen zo af en toe ben ik uitgestapt om ze te fotograferen. En toen we een kistje zagen met GRATIS heb ik er ook wat meegenomen natuurlijk. Hopelijk blijven ze goed tot mijn Thanksgiving dinner.

Uiteindelijk belanden we in Appingedam waar we in een kleine museum koffie gingen drinken. Het was daar behoorlijk druk, wij verbaasden ons over het aantal vrijwilligers wat er met foto toestellen rondliepen. Mm zo'n klein museum met zoveel mensen een beetje vreemd. Toen ik door de gang liep om mijn jas op te hangen zag ik een klein kammertje ernaast een man achter de tafel. Het hoofd met grijze krullen kwam mij wel heel bekend voor hij zat er in een boek te tekenen. Het lijkt Jan Kruis wel dacht ik en na enig navraag bleek hij het ook te zijn. Hij was daar om boeken te signeren.

Dus wij besloten om ook een boek van hem te kopen waar hij wat voor mij in schreef, hij maakte er een tekeningetje bij met de o zo bekende kat. En zo kreeg ons uitstapje een onverwachts staartje; een kattenstaartje :)

vrijdag 29 oktober 2010

Fijne dag




Het is een fijne dag want: De laatste twee dagen heb ik eindelijk eens doorgeslapen tot half acht.
En dat voelt heel wat beter dan om zes uur al wakker te worden en in de kamer te
zitten.

De zon schijnt en zet alles in een vrolijke gloed.
Straks ga ik even naar Tuinland kerstspullen kijken.
Tja, het is er nog erg vroeg voor, maar ik ben gek op kerst.

Het is vandaag Vrijdag en dat betekent dat het weekend voor de deur staat.
Het weekend betekent tijd voor leuke dingen.
Iedereen een heel fijn weekend!!

woensdag 27 oktober 2010

Ruitjes bloemetjes




Naast serviesgoed heb ik nog een passie namelijk stofjes. Er zijn zoveel leuke stoffen te koop in bloemetjes en ruitjes . Zo verzamel ik al jaren oude kussenslopen in bloemetjes , Ik heb er al heel wat gehad en soms ook weer weg gedaan of weg gegooid want de oude slopen zijn vaak niet zo heel sterk meer en na veel gebruik kan er weleens een gat in zitten.

Ook oude tafel lakens vind ik super, geborduurd geblokt , damast het maakt eigenlijk niet uit. Het tafel laken op de foto is een oud Frans tafel laken gekocht bij een kleine Brocante schuur . En het heeft de twee dingen die ik leuk vind blokjes en een mooie bloemenrand. De tafel lakens vind ik wel moeilijk om te gebruiken, ik ben zo bang dat er vlekken in komen die er niet meer uitgaan dat ze alleen zo af en toe voor een foto of voor de sier uit de kast komen, en dat is eigenlijk best wel zonde.

maandag 25 oktober 2010

Weekend


Het weekend was erg leuk, we zijn druk bezig geweest met de versieringen voor Thanksgiving. We hebben slingers gemaakt menukaarten en nog allerlei andere dingen. Ook hebben we heerlijk gewandeld om op zoek te gaan naar takken , dennenappels , nootjes en andere dingen die we dachten te kunnen gebruiken bij het knutselwerk.

De voorbereidingen schieten al aardig op , de taken zijn verdeeld en ik heb ook al van alles bij elkaar gescharreld bij de kringloop. Waaronder oranje lichtjes e.d. Op mijn rondje langs de kringloop kwam ik ook weer een set borden en schalen tegen. En ondanks mijn voornemen om geen serviesgoed meer te kopen ben ik toch weer bezweken. Het was ook zó goedkoop, voor nog geen drie euro had ik een set van drie schalen en vijf borden. En zijn ze niet super leuk met de hartjes en stipjes, en ik denk dat kleur groen het straks ook wel goed zal doen op mijn Thanksgiving tafel. Ha,ha een mens bedenkt toch allemaal dingen waarvoor het serviesgoed toch wel mee moest :)

vrijdag 22 oktober 2010

Naar de markt





Gisteren ben ik naar de markt gegaan om te kijken of er ook ingrediënten te koop waren die nodig zijn voor ons Thanksgiving diner ( zie blog hieronder ). Meloenen waren er in overvloed te krijgen heel of in partjes dus dat gaat goed komen. En ook de zoete aardappelen heb ik er gevonden. Deze aardappel heb ik nog nooit gehad hij heeft een hele aparte rare kronkelige vorm en ziet er eigenlijk niet uit. De man achter de kraam vertelde dat je met de aardappel alle kanten op kan bakken, koken, frituren of stomen dus daar moet ik mij dan ook nog in verdiepen. Als iemand weet wat het lekkerst is hoor ik het graag :)

Na een kop koffie ben ik naar een Knutselwinkel gegaan voor papier, ik ben van plan om van papier wat versierselen voor in huis te maken. Slingers en andere dingen in Herfst tinten. Morgen gaan wij naar mijn zus en gaan we met ons allen aan de slag met papier scharen en lijm. We zullen wel het gevoel krijgen of we weer in schoolbanken zitten maar dat is ook wel weer heel gezellig. Het Thanksgiving diner is officieel pas op de 25 november dus wij hebben nog alle tijd om alles te regelen, maar net als met kerst is de voorpret al ontzettend leuk!

maandag 18 oktober 2010

Thanksgiving

Bike_MG_7938 Parking bikes

De laatste tijd ben ik weer druk in de weer met fotograferen, de Herfst is toch wel een van de leukste seizoenen om vast te leggen. Al die blaadjes op de grond en mooie sferen buiten.

Ook ben ik druk bezig in mijn hoofd met een feestje. Het laatste feestje wat ik heb gegeven was Oosterse sferen en die is zo goed bevallen dat ik zijn heb in meer. En laat het nou straks in Verenigde Staten en Canada Thanksgiving zijn een feest wat je in veel films te zien krijgt. Meestal is er dan veel gedoe met een kalkoen en een grote tafel met veel mensen en eten te zien .

Toen ik van het weekend opperde om het ook te gaan vieren ( ook al wonen we niet in Amerika en zijn we niet Amerikaans ) werd het goed ontvangen. Gelijk werd er gekeken wat er gegeten moest worden, aardappelpuree zoete aardappelen sperziebonen pompoentaart en natuurlijk kalkoen! Chris nam gelijk de taak op zich om de kalkoen te maken en dook achter de P.C om naar recepten te gaan kijken. Verder zijn er al gegadigden voor het maken van de taarten en wij maken de soep aardappelen en boontjes.

Natuurlijk moet de tafel ook aangekleed worden met pompoenen en ander herfstig materiaal, iets waarmee ik mij de komende weken mee bezig zal houden. Er werd zelfs al geopperd dat een portret van Obama ook niet mocht ontbreken :) Het belooft dus een gezellige boel te worden, iets waarvan ik jullie natuurlijk van op de hoogte hou!

maandag 11 oktober 2010

Een druk dagje

_MG_6795

_MG_7060

_MG_6793 

Vandaag zou ik oppassen op onze kleindochter en zo doende stond ik om half zes naast mijn bed. Om kwart over zes belde onze zoon het oppassen ging niet door omdat ze zelf niet zo lekker waren en dus thuis bleven. Mmm ik had opeens een hele dag voor mij liggen waarin dus niks hoefde. eerst maar eens rustig ontbijten dan.

Om negen uur zat ik in de auto om mijn moeder op te halen om samen naar Tuinland te gaan, ik wou al een tijd wat takken met besjes en wat andere planten. We hebben er heerlijk rond gekeken en een hele tijd op de kerstafdeling rond gehangen om te zien wat er nu allemaal weer bedacht was voor komende kerst. Na een kop koffie bracht ik mijn Moeder weer naar huis waarna ik langs dochter die op kamers woont ging. De wasmachine in het studentenhuis heeft het begeven en ze zat nu dus met een berg was. Na samen nog boodschappen te hebben gedaan werd de was de auto ingeladen en vertrok ik naar huis om de wasmachine aan te zetten en de planten een plekje te geven. En zo verliep mijn dag heel anders dan gepland maar wel héél gezellig.

zondag 10 oktober 2010

De tennisbaan

_MG_6973_MG_6978_MG_7000_MG_6971 _MG_6974

Heel langzamerhand gaar het iets beter en gisteren besloten we dan ook op pad te gaan, Eerst naar de rommelmarkt waar eindelijk weer eens drie zalen vol kraampjes waren , maar toch heb ik niks gekocht. Gewoon kijken vind ik ook erg leuk na nog kop koffie gingen we langs een omweg naar huis.

Ik wou graag langs de oude de oude tennisbanen, een plek waar de tijd een beetje stil heeft gestaan, een prachtige plek om foto’s te maken. De verkleedhokken zijn echt toe aan een opknapbeurt alhoewel ik vrees dat dat niet gaat gebeuren. Het zag er zo verlaten en onverzorgd uit dat ik bang ben dat het op een zeker moment gewoon gaat instorten. Zo jammer dat ze een plek met zoveel sfeer zo laten vergaan.

Vandaag ga ik een dagje naar Zus lekker wandelen , foto’s maken en misschien ook even weer naar de rommelmarkt. Iedereen een fijne Zondag!

donderdag 7 oktober 2010

Op pad

_MG_6652 _MG_6585 _MG_6645 _MG_6659

Het is nu Donderdag en ik ben nog steeds niet beter van het kleine griepje. De misselijkheid en de duizeligheid blijft. Heel vervelend wat ik ook eet of doe niks helpt echt. Toch ben ik er vanochtend op uitgegaan . Het was mistig buiten en de zon begon door te breken, ideaal weer om foto’s te maken. Ik heb heel wat foto’s geschoten en ben ook nog even langs de markt gelopen om wat aalbessen te halen. Mmm daar heb ik wel zin aan lekker door de yoghurt misschien dat dat wat helpt tegen het vervelende gevoel op de buik!

dinsdag 5 oktober 2010

Griepje

Lemmons in a bowl twee

_MG_6427

Sinds gisteren hang ik een beetje op de bank want ik heb een klein griepje onder de leden. Net niet ziek genoeg om onder de dekens te kruipen maar ook niet goed genoeg om mijn dagelijkse dingetjes te doen. Uit verveling ben ik maar wat foto’s gaan maken want dat lukt dan net nog wel. De bovenste foto heb ik nog bewerkt met photoshop om op mijn flickr te zetten. Ik heb  trouwens het linkje naar mijn flickr hier weer aan de rechterkant gezet. De Citroenen had ik nog liggen en dat komt nu goed uit want een beetje vitamines van de citroenen kan geen kwaad op dit moment :) Dus na de foto gaat er een scheut van door mijn thee!

zondag 3 oktober 2010

Mooie Herfstdag





Wat een prachtige Herfstdag een heel verschil met gisteren toen de regen met bakken uit de lucht kwam vallen. We hebben gisteren wat planten gekocht bij Tuinland waaronder natuurlijk een Herfstaster in een mooi Herfst tint.

Vandaag zijn we aan het opruimen maar dat gaan we niet de hele dag doen, het weer is te mooi!
Dus vanmiddag als zus en zwager langs komen gaan we naar buiten voor een lekkere wandeling en natuurlijk gaan de foto toestellen mee.