Pagina's

woensdag 22 september 2010

Vondst


Gister Middag heb ik een wandeling door het dorp gemaakt, altijd leuk om langs alle oude huisjes te lopen en winkeltjes te kijken.

Bij een huisje zag ik opeens een bordje Museum Open , heee die had ik nog nooit gezien. Een wat oudere vrouw stond buiten te bellen. Ik maakte even een praatje met haar, ja het was een museum om te laten hoe een Schippershuis er vroeger uitzag. Ik vroeg haar of ze mijn Opa en Oma ook had gekend, ja dat had ze en kom binnen zij ze ik moet je wat laten zien. Kijk hier een schilderij van je Opa. Wat leuk deze kende ik helemaal niet en het was ook heel anders dan werk wat ik wel van hem ken. Wat een vondst voor mij, zo leuk!!

Verder was er ook heel veel te zien alles in het huisje had te maken met de zee en met Schiermonnikoog. Ze had kasten vol met oude souvenirs nieuwe maar ook hele oude uit 1900 met het oude badhotel erop. Wat een super verzameling, ze kocht heel veel op de Rommelmarkt waar ik ook vaak kom en ze krijgt ook vaak wat van de badgasten die haar goed kennen. Het was een ontzettend leuk uurtje bij haar, we hebben heel wat afgekletst. Een bijzondere vrouw met een mooi museum.

7 opmerkingen:

 1. ohh dat is bijzonder.... je hebt het wel erg prettig op schiermonnikoog he..
  ik ben nu op alle eilanden geweest.. maar schiermonnikoog nog niet.
  misschien volgend jaar.
  ik hoor er wel hele mooie verhalen altijd over.
  groetjes en nog veel plezier
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk zeg, zucht wat is het altijd heerlijk om hier even bij jouw langs te komen, er straald zoveel rust van jouw blog: ik geniet :)

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te een schilderij van je opa te ontdekken!!
  En wat leuk zo'n museumhuisje..!
  groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zucht...wat heerlijk op een eiland (wij zijn maandag net twee terug van Ameland) Schiermonninkoog is ook zo mooi.. volgend jaar anders een keer heen! Leuk dat je zo`n bijzonder museum gevonden hebt!

  Groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vondst idd! En heerlijk om daar lekker op het eiland zo rond te lopen.. 'Zucht'...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat geweldig dat je daar werk van je opa tegen kwam...zo werd het wel een hele bijzondere ontmoeting!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen