Pagina's

woensdag 27 oktober 2010

Ruitjes bloemetjes
Naast serviesgoed heb ik nog een passie namelijk stofjes. Er zijn zoveel leuke stoffen te koop in bloemetjes en ruitjes . Zo verzamel ik al jaren oude kussenslopen in bloemetjes , Ik heb er al heel wat gehad en soms ook weer weg gedaan of weg gegooid want de oude slopen zijn vaak niet zo heel sterk meer en na veel gebruik kan er weleens een gat in zitten.

Ook oude tafel lakens vind ik super, geborduurd geblokt , damast het maakt eigenlijk niet uit. Het tafel laken op de foto is een oud Frans tafel laken gekocht bij een kleine Brocante schuur . En het heeft de twee dingen die ik leuk vind blokjes en een mooie bloemenrand. De tafel lakens vind ik wel moeilijk om te gebruiken, ik ben zo bang dat er vlekken in komen die er niet meer uitgaan dat ze alleen zo af en toe voor een foto of voor de sier uit de kast komen, en dat is eigenlijk best wel zonde.

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke verzameling! En begrijpelijk dat je er voorzichtig mee bent, want de exemplaren die je hebt zullen behoorlijk uniek zijn!

  Een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor, die verschillende stofjes. Inderdaad een heel mooie, met blokjes en bloemetjes samen. Ben ook dol op dit soort stoffen (ook op serviesgoed overigens).
  Groetjes,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk authentiek foto's heb jij toch altijd op je blog , zo echt je eigen stijl.
  Ik vind die oude kleedjes wel mooi maar zou hier niet passen.........
  Kan me voorstellen dat je het zonde vind om te gebruiken want knoeien tijdens het eten gebeurt toch altijd .....tenminste hier wel.
  Fijne week verder , lieve groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoor, al die stofjes.
  Ik verzamel ook altijd stofjes en kan ook moeilijk reststukjes weg gooien.
  Wees er zuinig op.
  Groetjes Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk, je stofjes. Alles is weer prachtig gefotografeerd, Joke! fijne avond xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Joke, hier houden we ook van stofjes maar mooie tafelkleden gebruik ik alleen als er geen rode wijn-drinkers aan tafel zitten. Erg he?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi combinatie...ruiten en stippen. Zonde eigenlijk om ze niet te gebruiken en de tafel er mooi mee te dekken... misschien alleen voor de brood maaltijd.
  Lieve groetjes Tilly.

  BeantwoordenVerwijderen