Pagina's

zondag 19 december 2010

A CHRISTMAS CAROL


Het was op een koude dag in December dat er een markt werd gehouden in een dorp nabij. Wij zetelden ons in ons aller modernste vervoermiddel en togen op pad door het besneeuwde landschap. Aangekomen in het dorp werden we gelijk aangehouden door de plaatselijk Brocante meneer die zijn kar met spullen door het dorp duwde. Kom eens kijken mensen en bezorg mij een warme maaltijd vandaag riep hij. En omdat wij niet als Scrooge zijn doken wij in zijn kar en visten een mooie Keulse pot tevoorschijn die wij
na enig handje klap de onze mochten noemen.

Verder ging onze tocht door het dorp en we waren net op tijd om de Burgemeester met enig Bombarie een lint zien door te knippen en de brave burgers de toegang tot zijn Markt te verlenen. De arme dorpsbewoners stonden te koukleumen achter hun kramen, een vuur hier en daar in een grote ton gaf hun nog enige warmte. Wij als rijke bezoekers konden ons nog warmen aan de gluhwijn en warme broodjes. Wij kochten nog een Banketstaaf versierd met mooie opsmuk om met de Kerstdagen goeie sier te maken bij onze gasten en togen toen weer door en door verkleumd naar huis. Thuis gooiden wij nog enige kolen in onze verwarming en namen nog een drankje om weer op te warmen. AF en toe dwarrelden mijn gedachten naar de arme Dorpsbewoners die zonder jassen de dag moesten door komen. Maar ach wat kon ik er doen. Ik zuchtte nog eens en nestelde mij in mijn comfortabele stoel en keek naar het tv kastje waar weer een andere kerstvertelling werd weergegeven.

8 opmerkingen:

 1. Ik was even en vroeger tijden...wat ziet dat er leuk uit! Gneiet niog even na! Lieve groet Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een sfeer. Wel koud natuurlijk, maar de sneeuw hoort er eigenlijk ook wel bij. En o, wat zal de glühwijn dan lekker smaken :)
  Je hebt er zo'n leuk verhaal van gemaakt!
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit te genieten.
  Bedankt !
  Lieve winterse groet
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wist eigenlijk niet dat je zo noordelijk woonde. Gisteren was ik in het zuidelijkste puntje. Daar zitten aardig wat km's tussen.
  Waarom weet ik niet, maar ik dacht altijd dat je in het westen woonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welk dorpje was dit eigenlijk....?
  Woon ook in het noorden....had graag heen gewild...super zeg wat een heerlijke sfeerbeelden.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke foto`s, even terug in de tijd...ik kom via via op je blog..erg leuk hoor!!Ik ga mij aanmelden, heb je er een nieuwe volger bij!!
  Hartelijke groet, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke x-mas sfeer liet je zien in je vorige post ,ook niet al te buitensporig zag ik al wel ..

  Leuk zoals je even vertelde van de markt in oude sfeer , je hebt er dus ook nog iets moois aan over gehouden ook .

  Nou ik wens ja alvast hele fijne kerstdagen toe en tot een volgende keer maar weer, lieve groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen