Pagina's

maandag 13 december 2010

Oude ballen

Vandaag ben ik nog een dagje thuis, morgen ga ik bij Zoon en Schoondochter helpen. Ze mag zes weken niet tillen een onmogelijke taak met een kleine meid van net twee jaar. Daarom nu nog snel even een klein deel van mijn verzameling oude ballen.

Al jaren spaar ik oude ballen, gekleurd , zilveren, paddenstoeltjes, dennenappels, kerstmannetjes, vliegtuigen , vissen en nog veel meer. Deze verzamelwoede is een beetje uit de hand gelopen ik kan onderhand wel vijf bomen versieren met oude ballen. Dat ik niet de enige ben die de oude ballen verzameld is wel te merken, de ballen worden steeds duurder. Kocht ik vroeger voor 50 cent nog oude ballen je moet nu wel wat dieper in de buidel tasten. Iets wat ik dus niet doe, meer dan twee euro betaal ik niet voor een oud exemplaar, en dit jaar is er dus ook nog maar één oud klokje en een roze bal bijgekomen.

Het nadeel van zoveel ballen is wel de keuze die je ieder jaar weer moet maken, doe ik alleen zilveren of doe ik de figuurtjes, altijd is de keuze weer moeilijk. Vorig jaar heb ik het gepresteerd de boom drie keer anders te doen :) Dit jaar heb ik gekozen voor fel gekleurde , ballen en figuurtjes door elkaar. En ik moet zeggen dit jaar geen getwijfel het hangt en ik ben er blij mee.

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie !!!.....echt prachtig !!!...liefs Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bijzondere verzameling...en het is maar goed dat je dit jaar niet twijfelt want met zoon en schoondochter die je hulp nodig hebben, heb je daar helemaal geen tijd voor :-)!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, al die kleuren. Ik moet bij mijn ouders toch ook nog eens een blik (handje) in de boom werpen, hihi...Misschien een ruilhandeltje tussen haar en mij....
  Heel veel beterschap voor je schoondochter. Ik hoop van ganser harte dat alles goed afloopt en er een gezonde werldburger bij gaat komen. Veel succes de komende weken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn prachtig Joke ! Zo heerlijk nostalgisch.
  Haha, 3x de boom veranderen. Maar dan heb je wel 3 keer het feestje van de boom versieren. Geen twijfels dus dit jaar. En dat is maar goed ook, want het worden dus drukke weken voor je. Gelukkig ben je in staat samen met anderen je zoon en schoondochter te helpen. Je weet waarvoor het is en ik wens ze ook het allerbeste toe en hoop op een goede afloop.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk ging alles goed bij je schoondochter vandaag , fijn dat ze hulp krijgen van jullie ..........

  Die oude ballen zijn erg mooi , leuke en unieke verzameling wordt het zo, het is inderdaad wel schrikbarend hoe duur dat spul allemaal wordt .

  Nou fijne week verder , groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze blijven mooi die oude ballen. Prachtige kleuren, zo te zien heb je al een hele verzameling, Leuk.
  Heel fijn weekend.
  Lieve groetjes Tilly.

  BeantwoordenVerwijderen