Pagina's

woensdag 20 juli 2011

Grote schrik


De Zomer dagen gaan snel voorbij alhoewel we van een Zomer nauwelijks spreken mogen, hier is het vaak regenachtig en frisjes.

Maandag ging ik op bezoek bij de dokter voor wat vage klachten en liet ik voor de zekerheid ook maar mijn bloeddruk opmeten. Dit omdat een hoge bloeddruk in onze familie wel voorkomt, en ja hoor de Dokter schrok zichtbaar van mijn bloeddruk . Dat is Balen zei hij twee keer achter elkaar . Mijn bloeddruk was 185 / 130 veel te hoog natuurlijk. Ik kreeg gelijk een recept voor medicijnen mee en een afspraak voor vandaag bij een Dame die mij moet gaan begeleiden bij een andere leefstijl en medicijn gebruik. En ja nu kan ik twee keer gaan roepen dat is balen!!!

Ik mag niks meer uit potten, zakjes en pakjes eten. Geen zout meer op het eten en absoluut geen drop ( een van mijn zwakheden) Dit betekent dus vers, zoutloos eten. Het is natuurlijk voor mijn gezondheid, maar samen met mijn hypoglykemie waar ik al jaren rekening mee houd, werd het mij gisteren toch iets teveel. En toen manlief dan ook riep; je mag nu ook geen eitje met onbijtspek barste ik dan ook in huilen uit.

Maar goed je gezondheid is toch het aller belangrijkste wat je bezit en daar heb ik ook best wat voor over. Ik ben vandaag dan ook naar de Natuur winkel geweest voor allerlei bonen , rijst en erwten. Het is ook wel weer een uitdaging om op een andere manier zonder zout en met veel verse kruiden te gaan koken. Vanavond maak ik couscous met veel groentes en kruiden iets wat ik wel vaker maak maar dan met zout, het zal even wennen zijn zo zonder zout maar ik weet zeker dat ik daar ook wel weer aan wen.

8 opmerkingen:

 1. ik weet van mijn vader(ook zoutLOOS etende) dat er veel artikelen zijn zonder zout.....even navragen bij de supermarkt....amsterdamse uitjes bv...en als je wat rond googled vindt je meer....en inderdaad met kruiden kom je een heeeel eind.
  Even wennen, maar te doen!!!

  Sterkte!

  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn dingen die je eigenlijk helemaal niet wil horen. Maar er mee doorlopen zonder het te weten maakt het uiteindelijk nog erger. Het is goed dat je er nu wat aan kan gaan doen. Het mindere is dat je een zoutloos dieet krijgt. Het lijkt allemaal smakelijk zo in het begin, maar geloof me, je gaat heel andere dingen proeven.
  Als straks die bloeddruk weer lager is ben je er blij om. En neem rust, dat is ook goed.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken je probleem, het is balen, ik tob er nu al weer acht jaar mee, ik was nog geen 40 toen mijn bloeddruk omhoog schoot.
  Mijn levensstijl is veranderd, meer sporten, opletten op eten, het went, maar in het begin is je gevoel BALEN, ik wens je veel succes, doe rustig aan!!!!!!


  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pffff....dat is schrikken en balen!! Gelukkig kun je het ook positief zien. Ik eet al jaren zoutloos en vind het enige nadeel dat je vaak het eten bij anderen vies vindt!! Dan proef je alleen maar zout!! Wat ik een aanrader vind is de Thaise keuken, heel lekker, gezond en de smaken blijven bewaard. Ze gebruiken vaak andere smaakversterkers dan zout. Ik weet neit wat ze voor je bloeddruk doen maar je kan het altijd bij je Dame navragen??!! Veel succes!!
  groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank jullie voor jullie lieve reacties en tips, die kan ik zeker gebruiken in het vinden van mijn weg in een nieuwe leefstyl!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is schrikken.. Ik heb ook hoge bloeddruk-klachten in de familie en wij eten hier zonder zout maar wel met heel veel kruiden. Je zal zien dat je smaakpapillen hele andere kruiden gaan waarderen.
  En dat eitje met spek mag af en toe wel toch?
  Lieve groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach dat zal even wennen worden, maar je gezondheid gaat boven alles lijkt mij !
  Volgens mij was je al druk in de weer met kruiden in je nieuwe tuin.
  Leuk kan je nu van alles gaan uitproberen !
  Sterkte en kop op !
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een beetje laat lees ik deze post en ik snap wat er in je omgaat. Jaren geleden had ik een bloeddruk van 190/120 en kreeg ik allerlei onderzoeken, maar de oorzaak werd niet gevonden. Ik voeg dus ook al jaren geen zout aan het eten toe, maar eet verder normaal. Wel slik ik al die tijd elke dag medicijnen (één tabletje) en let ik er op dat ik veel water drink en weinig drop eet. En dat gaat al jaren goed! Het is even een omschakeling maar ik weet inmiddels niet beter!

  Succes ermee...het gaat je zeker lukken!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen