Pagina's

zaterdag 23 juli 2011

Groente en kruiden tuin.

Mijn Groenten en Kruidentuin is de laatste dagen een uitkomst gebleken om mijn nieuwe manier van zoutloos koken een beetje smaak te geven. Ik moet zeggen : het is ontzettend wennen en nu pas kom ik er ook achter hoe zout al het eten om ons heen is . Nu hoef ik niet helemaal compleet zoutloos te eten maar ik probeer het toch wel zoveel mogelijk te doen. Tot nu toe heb ik zelf een Chili Con Carne schotel gemaakt, met bonen die eerst 24 uur in de week moesten. Een heerlijke maaltijd met aardappels in de schil , gekruid met mijn eigen kruiden. En gisteren maakte ik een Pizza bodem die ik belegde met verse tomaten basilicum rucola en mozzarella. De andere mee eters hebben ieder hun eigen stukje belegd. Zo langzamerhand begin ik mijn draai er een beetje in te vinden. Ik merk dat mijn lichaam ook moet wennen ik heb na eten een een veel minder verzadigd gevoel ,eigenlijk voelt het de hele tijd of ik een beetje trek heb. Ik probeer het gevoel maar een beetje te negeren en mij ergens anders op te richten. Zoals jullie kunnen zien heb ik mijn layout een beetje veranderd . Ik heb het label van de August break toegevoegd, als je erop klikt kan je zien wat het inhoud, vorig jaar wou ik er ook aan mee doen maar toen is het mij niet gelukt, de drang om toch veel te bloggen was toen te groot :)

7 opmerkingen:

 1. Veel kant en klaar producten zitten zo vol met smaakversterkers en zout dat het lichaam verleerd is hoe lekker de natuur smaakt.
  Langzaam opneembare koolhydraten, meer eiwitten en gezonde vetten geven een heerlijk verzadigd gevoel.
  Ik vind het super knap hoe je nu al bezig bent!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig dus om nu uit eigen tuin smaak aan je eten te kunnen geven. En daarbij is het ook nog eens heel ontspannend om zelf in de tuin bezig te zijn en al het eetbare te zien groeien.
  Layout is mooi en het lettertype van de blogtitels vind ik prachtig.
  Fijne zondag.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne zondag.............liefs Ria....xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben hier al een poosje niet meer geweest (bloos) Heb nu wel even van alles bijgelezen.
  Je bent goed bezig, en als je smaakpupillen eenmaal aan iets gewend zijn word het ook steeds makkelijker.
  Je blog ziet er prachtig uit.
  fijne zondag, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De foto is weer een plaatje en je doet goed je best !
  Over een paar weken wil je niet meer anders.
  Liefs
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig je foto.....en heerlijk verse kruiden....
  Dusse....je gaat nu een maand pauzeren....?
  Zo jammer
  Fijne zomer
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee , ik ga geen maand pauzeren :) De Augustus break betekent: een rustig tempo van bloggen, meer foto's dan verhalen. Eigenlijk een beetje op zomer tempo bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen